Информационен бюлетин на ОД МВР-Ловеч

Реклама

На 20 януари за времето от 10 до 22 часа на територията на община Тетевен е проведена специализирана полицейска операция, с участието на служители от местното районно управление на МВР и ЗЖУ-Плевен. Полицейските служители са проверили 128 лица и 99 МПС, като за установени нарушения са съставили 8 акта и 22 глоби с фиш.

Ето и останалите новини от информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч:

28-годишен, който е управлявал лек автомобил в Тетевен е задържан за срок до 24 часа, след като е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метаамфетамин. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДвП и е образувана предварителна проверка. Друг 20-годишен младеж, при управление на лек автомобил на пътя за с. Градежница, е спрян за полицейска проверка и при тестване с техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство , а лицето е задържано за срок до 24 часа в РУ Тетевен.

Реклама

46-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен. В село Глогово мъжът е установен да управлява  моторно превозно средство без регистрационни табели и без установена рама.  При задържането си водачът е оказал и съпротива на полицейските служители. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство по чл. 270 от НК.

71-годишна от Тетевен е установена като съпричастна към счупването на стъклопакети на витринни стъкла монтирани в жилищна сграда в града. По случая е започнала проверка и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

Реклама