Община Тетевен взе участие в 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“

Реклама

Община Тетевен взе участие в най-голямото туристическо изложение в България – Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“, провело се в Интер Експо Център – София. Събитието се организира за 38-ми път и е под егидата на Министерство на туризма на Република България и бе официално открито от министър Христо Проданов.

Изложението се проведе в периода 24-25 февруари 2022 г. и е най-мащабният туристически форум в България. В два вълнуващи дни своите покани за пътувания и нови преживявания отправяха туристически компании, хотели, културни обекти, национални и регионални представителства, местни и национални власти от България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия и др. Общините бяха сред най-многобройните участници, предлагащи информация за своите дестинации и активно промотиращи културни събития и забележителности.

Програмата на изложението включваше изключително интересни събития, засягащи всички сектори на туристическата индустрия – новите технологии, защитата на компании и клиенти при кризи, проблемите с кадрите и професионалната подготовка, тенденциите при създаване на туристически продукти и много други.

Реклама

В рамките на Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“ се проведе и открито заседание на Постоянната комисия по местно самоуправление, икономическа политика и туризъм на НСОРБ. Заседанието протече в рамките на два основни панела – „Развитие на туризма в общините“ и „Местно икономическо развитие“. Участие взеха както членове на комисията, така и представители на всички общини, сред които бе и представител на Община Тетевен, проявили интерес към темите.

Реклама