Община Тетевен с инициатива за озеленяване на пространството над южната трибуна на стадион „Георги Бенковски“

Реклама

Във връзка с отбелязване на Седмицата на гората от 4 април до 10 април 2022 г., Община Тетевен обявява инициатива по засаждане на дървета над южната трибуна на стадион „Георги Бенковски“ и хотел „Олимп“. Засаждането ще се извърши на 5, 7 и 10 април 2022 г., а служители на Община Тетевен ще покажат местата за засаждане на дърветата и ще укажат методическа помощ.

Планира се да бъдат засадени 200 броя дървета от следните дървесни видове: ясен, явор, липа, червен дъб и чинар. Желаещите да се включат в инициативата могат да си закупят и засадят собствени фиданки, стига да са от изброените дървесни видове. На дарените и засадени дървета от граждани или фирми, ще бъдат поставени табели с имената на дарителя на дървото и датата на засаждане.

Инициативата идва след като на 26.06.2021 г. след разразилата се буря с ураганен вятър бяха изкоренени и пречупени голям брой дървета над южната трибуна на стадион „Георги Бенковски“ и хотел „Олимп“. Наложи се аварийно премахване на всички дървета, които са с нарушена колективна устойчивост и при неблагоприятни метеорологични условия, съществуваше сериозна опасност  да  паднат на трибуните, оградата и лекоатлетическата писта на стадиона, както и върху прилежащата площ около хотела.

Реклама

Желаещите да участват в инициативата, могат да се запишат за участие в инициативата в Община Тетевен в стая 216, втори етаж, на телефон: 0678 52200, вътр. 233 или на е-mail: v.valkov@teteven.bg в срок до: 17:00 часа на 1 април 2022 г.

Реклама