От 1 до 7 април град Тетевен ще бъде домакин на детски футболен турнир

Реклама

В дните от 1 до 7 април град Тетевен ще бъде домакин на детски футболен турнир за купа „Пролет в Тетевен“ 2022г. Целта на мероприятието е да предостави на младите футболисти забавление, играейки футбол, възможност да изявят своите способности, да повишат спортното си майсторство и не на последно място да създадат нови приятелства.

Турнирът се организира от спортен клуб „Болярчета“ (Велико Търново) със съдействието на Община Тетевен и хотел „Олимп“ – град Тетевен.

Участие в турнира ще вземат 35 отбора, сред които и този на Стяуа (Букурещ). Те ще бъдат разделени в пет възрастови групи – родени 2009 г., 2010 г., 2012 г., 2013 г., 2014 г.

Реклама

Мачовете ще се състоят от две полувремена, като времетраенето им варира от 20 до 25 мин. в зависимост от възрастовата група. Това важи и за числеността на отборите, които ще бъдат съставени от 6 до 10 полеви играчи и вратар, като при срещите на изкуствения терен отборите ще бъдат от 4 полеви играчи и вратар. Класирането ще се определя по точки, голова разлика и резултатите от двубоите между отделните отбори.

Програмата на турнира може да видите – ТУК.

Реклама