Доживотен затвор за мъж от Тетевен за убийство при условия на домашно насилие

Реклама

32-годишен мъж,  предаден на съд от Окръжна прокуратура – Ловеч бе осъден на доживотен затвор при първоначален специален режим за причиняване на смъртта на 29-годишна жена при условията на домашно насилие. Окръжен съд – Ловеч призна за виновен А.А. за това, че през нощта срещу 04.03.2021 г., в гр. Тетевен, Ловешка област, в апартамент, след нанесен побой, при условията на домашно насилие и с особена жестокост причинил смъртта на К. А. В резултат на причинените травми, младата жена починала на 11.03.2021г. в УМБАЛ-Плевен. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал.1, т. 6, вр. чл. 115 от НК. 

Делото е разгледано от съда по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият е признал вината си е приел фактите, изложени в обвинителния акт.

Обвиняемият (три пъти осъждан за хулиганство) и пострадалата живеели на семейни начала, като от връзката имали дете. Двамата често се карали, а спрямо жената бил упражняван психически и физически тормоз. За упражненото домашно насилие, пострадалата сезирала полицията, а през 2018 г. и Районния съд в гр. Тетевен, като делото в съда било прекратено по желание на жената, след разкайване на А. А. и обещание да се поправи. Поради влошените отношения, пострадалата се преместила да живее при майка си, но обвиняемият продължил да я преследва и заплашва. На 03.04.2021 г., вечерта двамата се срещнали в  жилището на обвиняемия. Както и друг път ставало, между двамата възникнал скандал, преминал в побой над пострадалата. В резултат от насилието, пострадалата изпаднала в безсъзнание, но обвиняемият я оставил да лежи на леглото в спалнята. Едва сутринта, той се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че има голям проблем с К. А., защото дишала, но била в безсъзнание.  Когато дошъл в жилището, приятелят му видял, че пострадалата е неконтактна и извикал бърза помощ. Жената била откарана в болницата, в дълбока кома с видими наранявания, където на 11.03.2021 г. починала.

Реклама

Обвиняемият е с мярка за неотклонение задържане под стража. Присъдата на Окръжен съд – Ловеч подлежи на обжалване пред Апелативен съд- Велико Търново.

Реклама