По инициатива на Община Тетевен бяха засадени над 250 фиданки над южната трибуна на стадион „Георги Бенковски“

Реклама

Във връзка с отбелязване на Седмицата на гората от 4 април до 10 април 2022 г., по инициатива на Община Тетевен, бяха засадени над 250 фиданки над южната трибуна на стадион „Георги Бенковски“ в гр. Тетевен. Младите дръвчета са дарение от Гората.бг, като преобладаващата част от тях бе от червен дъб, а останалата от бял бор и явор.

В залесяването се включиха – кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметовете Красимир Красимиров и Борис Врабевски, служители на общинска администрация и дейност „Управление и стопанисване на общински гори“ (УСОГ), ученици и учители от НПГГСД „Сава Младенов“ – Тетевен, служители на ДГС – Тетевен, граждани.

Инициативата идва след като през месец юни 2021 г. след разразилата се буря с ураганен вятър бяха изкоренени и пречупени голям брой дървета над южната трибуна на стадиона. Аварийно бяха премахнати всички дървета, с нарушена колективна устойчивост, за които съществуваше сериозна опасност да паднат на трибуните, оградата и лекоатлетическата писта на стадиона, както и върху прилежащата площ около хотела.

Реклама

След акцията по засаждане на фиданките, служителите от общинска администрация направиха и подранило пролетно почистване на стадиона, като почистиха лекоатлетическата писта и трибуните му.

Реклама