Футболен турнир събра 60 отбора и над 2500 гости в Тетевен

Реклама

От 1 до 10 април в град Тетевен се проведе детският футболен турнир за купа „Пролет в Тетевен“ 2022г. Той бе организиран от спортен клуб „Болярчета“ (Велико Търново) със съдействието на Община Тетевен и хотел „Олимп“ – град Тетевен.

Турнирът събра 60 отбора от цялата страна, сред които Левски (София), ЦСКА (София) и Литекс (Ловеч), като отборът на Стяуа (Букурещ) бе единственият международен участник. В състезанието се включиха близо 900 млади футболисти, а гостите на град Тетевен и околните населени места бяха над 2500 души.

Зрителите на турнира имаха възможността да наблюдават множество оспорвани двубои, а младите футболисти показаха своите технически и тактически умения, които са усвоили в школите си.

Реклама

Купите, медалите и индивидуалните награди, в различните възрастови групи, бяха връчени от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметовете Тони Стоев и Красимир Красимиров.

Д-р Бояджиева изказа своето задоволство от добрата организация на турнира. Тя поздрави организаторите му и всички участници, като отбеляза, че това е празник както за младите футболни надежди, така и за град Тетевен.

Радвам се, че точно Тетевен бе избран за домакин на това изключително спортно събитие, което събра толкова много ентусиазирани и талантливи млади футболисти, каза д-р Бояджиева по време на турнира.

Подобни събития винаги са ме радвали, затова те срещат моята подкрепа и съдействие, защото насърчават нашите деца да спортуват, да се учат на дисциплина, отборна игра и упоритост, добави още кметът на Тетевен. Д-р Бояджиева каза още, че през месец август се очаква малкото планинско градче да бъде домакин на още един подобен турнир.

Класирането може да видите – ТУК.

Реклама