Посадиха цветя в двора на манастир

Реклама

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева заедно с част от своя екип засадиха 50 червени рози в двора на манастир „Св. Пророк Илия“. Бяха поставени и 20 сандъчета с 40 червени сакъзчета на специални поставки.

Събитието се организира по повод Международния ден за опазване на паметниците на културата и наближаващия светъл християнски празник – Цветница.

Инициативата на д-р Бояджиева и екипа й цели да създаде още по-приветлив облик на святото място, което е от най-значимите паметници на културата в региона. С направеното дотук дейностите не приключват, в двора на манастира скоро ще бъдат добавени още цветя.

Реклама

Припомняме, че Манастирът „Св. Пророк Илия“ бе официално открит за посетители  преди 1 година – на 13 април 2018 г., като същият бе обновен успешно по проект ,,Ремонт, реставрация, вертикална планировка и подобряване на околното пространство на манастир ,,Св. Пророк Илия’’ гр. Тетевен’’, улицата до него също бе преасфалтирана. Оттогава не е минал и ден, в който паметникът на културата да няма посетители.

Манастирът е едно от лицата ни пред света и огромно културно и духовно богатство от векове! Със сигурност градът ни е от малкото в Европа, в които буквално на почти 300 м. от площада има манастир, каза д-р Бояджиева.

За мен е чест, че именно той е любимо място както на всички тетевенци и граждани от нашата община, така и за множество туристи от България и чужбина. Със сигурност червените цветя ще допринесат за автентичността и красотата на мястото. Чакаме с нетърпение да ги видим в пълния им блясък съвсем скоро, добави още кметът.

Реклама