Град Тетевен бе домакин на 7-мия Национален пролетен туристически събор

Реклама

От 15 до 17 април в гр. Тетевен се проведен 7-ми Национален пролетен туристически събор „Тетевен 2022“. Той се организира от Българска федерация по туризъм съвместно с Община Тетевен, Клуб по пешеходен туризъм „Царичина“ – гр. Тетевен и съдействието на Парк за приключения „Адреналин“ – гр. Тетевен.

В рамките на събора се проведоха спортно-туристически състезания, туристически походи и обиколки на забележителности на община Тетевен, целящи подкрепа на масовия туризъм в страната, обмяна на опит на между училищата и клубовете по пешеходен туризъм и най-вече развитие на интерес към туризма и изграждане на туристически навици у подрастващите като уважение към природата, взаимопомощ и колективен дух.

Призьорите в състезанията по Спортно-туристическа щафета, Скоростно преминаване на въжена пътека, Теглене на въже, Построяване на палатка и Художествена самодейност, бяха наградени от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Тя приветства участниците в събитието, поздрави победителите и отправи пожелания за организиране на още по-интересен и богат пролетен събор през следващата година.

Реклама

Д-р Бояджиева получи поздравителен адрес от Българската федерация по туризъм за съдействието на Община Тетевен в подготовката и организирането на събора, както и за подпомагане на туристическата дейност в региона.

Сред участниците в пролетното издание на Националния туристически събор бяха отбори от възрастови групи – 1-4 клас и 5-7 клас от градовете Кърджали, Роман, Етрополе, като тази година за първи път участие взе отбор от с. Глогово /община Тетевен/.

Реклама