Представители на пътностроителни фирми блокираха за кратко пътя София-Варна

Реклама

Представители на пътностроителни фирми блокираха движението при пътния възел  (п. в.) „Абланица“. В знак на протест първоначално затвориха за минути главния път София-Варна, а след това поетапно спираха движението и на пътя Ловеч-Троян, предаде БТА.

Христо Христов, директор на „Виастрой“ – Ловеч, посочи, че „на практика са жертва на политически борби“. „Почти цяла година ще стане, проблемите не се решават, задълженията на държавата към нас станаха огромни. Имаше редица обещания, но не се изпълняват“, каза Христов и добави, че това, което последно са им обещали, не ги удовлетворява. „Какво значи да се плати половината от дължимото. Ние имаме изрядни договори, след обществена поръчка, на която са се явили четири фирми. Имаме договор, който ясно дефинира какви са задълженията и на изпълнителя, и на възложителя. Само съдът може да ги обяви за нищожни, но това не е станало“, заяви Христов и посочи, че фирмата му има да получава от държавата около 30 милиона лева и е пред фалит.

От протестиращите фирми заявиха още, че имат големи заеми от банки и цялата им техника е заложена. Протестът продължи около два часа.

Реклама

Реклама