Наградиха участниците в общинския етап на Международния конкурс „С очите си видях бедата“

Реклама

Бяха наградени участниците от общинския етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Конкурсът се проведе под формата на изложба, а комисия определи победителите. Организатор на общинския етап бе РСПБЗН – Тетевен съвместно с Община Тетевен.

Децата бяха наградени с грамоти и подаръци от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и началника на пожарната в града – гл. инспектор инж. Николай Христов.

В конкурса участваха 15 малки художници, а задачата им бе да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита. Една от целите на конкурса е да се насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби при подрастващите, защото рисуването, както и изкуството, им предоставят възможност да изразят техните мисли, чувства и емоции.

Реклама

Наградените рисунки в районния етап, се изпращат в регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч за участие в областния етап на конкурса.

За първи път Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се провежда през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита“ като мероприятие включено в Националния календар за извън училищните дейности на МОН, свързано с обучението на учениците по правилата за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации. През 2012 г. прераства в Международен конкурс под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.

Списък на наградените:

Първа възрастова група от 7 до 10 години:

  1. Виктория Христова – 8 години /ЦПЛР – гр. Тетевен/

Втора възрастова група от 11 до 13 години:

  1. Анна-Мария Михайлова – 13 години /ОУ „Георги Бенковски“- с. Черни Вит/
  2. Сантиана Хюсейн – 12 години /ОУ „Георги Бенковски“- с. Черни Вит/
  3. Христо Христов – 13 години /ОУ „Георги Бенковски“- с. Черни Вит/
Реклама