По-важното от седмицата

Реклама

През тази седмица д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, се срещна с жителите на село Рибарица. Поводът бе представянето на Годишния отчет за изпълнение на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. Срещите преминаха в три дни на три различни места, като с д-р Бояджиева бяха Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен и зам.-кметовете Борис Врабевски и Свилен Русинов. Кметът на Рибарица Пенка Ганева отчете своята дейност и сподели проблемите на селото. Прочетете още тук.


На 12 април 2019 г. в гр. Долна Митрополия се проведе Открит летателен ден по повод честване на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 40 години от полета на първия български космонавт генерал-лейтенант Георги Иванов. По покана на командването на Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия гости на събитието бяха и Кметът на Община Тетевен – Д-р Мадлена Бояджиева и Зам. – кметът Борис Врабевски. Прочетете още тук.


Във връзка с проекта „Заедно създаваме по-добро бъдеще“ бе проведена работна среща с представите на Община Тетевен и директори на училищата в града. На срещата бе обсъдено реализирането на Ден 2 от проекта – Дискусионна среща на младежки групи, експерти, представители на организации, работещи в сферата на образованието и младежките политики. Прочетете още тук.

Реклама


На 21 април /неделя/ ще бъдат засадени 25 фиданки от активни тетевенци. Инициативата е на групата „иДеен Тетевен“, а поводът е Седмицата на гората, която традиционно се провежда първата седмица на април. Прочетете още тук.


Ремонтът на ул. „Иван Вазов“ бе силно коментиран през последните месеци. В социалните мрежи ситуацията дори се преекспонира от знайни и незнайни „герой“. Видно е, че ремонтът е факт и се напредва. Това би трябвало да радва всички нас, че нещо се случва в нашия град, защото близките 20 год. не сме били свидетели на никакви промени. Може би така сме свикнали – да не ни се нарушава спокойствието и всичко да си върви по старо му. Прочетете още тук.


На 17 април 2019 г. в Община Тетевен бяха проведени публични консултации за сформиране на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Тетевен. Срещата се проведе във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 26 май 2019г. Прочетете още тук.


2021 година АМ „Хемус“ до Плевен ще бъде факт. На 80% сме готови с физическото изпълнение на участъка от АМ „Хемус” – от Ябланица до пътен възел „Боаза”, до разклона за Тетевен. Ангажиментът, който сме поели, е 7-8 месеца предсрочно да сме готови и да го въведем в експлоатация, каза вчера в Плевен заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Прочетете още тук.


Голям успех за юношите VIII – X клас от училище СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен. Момчетата, с ръководител Тошко Георгиев, се класираха за финалния етап на зоналното първенство на Ученическите игри по волейбол. Прочети още тук.


Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева заедно с част от своя екип засадиха 50 червени рози в двора на манастир „Св. Пророк Илия“. Бяха поставени и 20 сандъчета с 40 червени сакъзчета на специални поставки. Събитието се организира по повод Международния ден за опазване на паметниците на културата и наближаващия светъл християнски празник – Цветница. Прочетете още тук.


Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна с жители на кв. Пеновото и Долни край. Целта на срещата бе представянето на годишния отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. Присъстваха още Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен, Борис Врабевски и Тони Стоев – зам.-кметове. Прочетете още тук.

Реклама