ФК „Озрен“ спечели детския футболен турнир „За купата на Кмета 2022“ в Тетевен

Реклама

На 24 май всяка година в град Тетевен се провеждат редица събития, а едно от тях е детския футболен турнир „За купата на Кмета“. Патрон на събитието е именно кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която откри турнира, приветствайки децата, техните треньори и родители. На официалното откриване присъстваха и зам.-кметовете Красимир Красимиров и Тони Стоев, които също поздравиха отборите.

В състезанието взеха участие 4 отбора – ФК „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, ФК „Вихър“ – с. Глогово, ФК „Пещера“ – с. Галата и ФК „Озрен“ – с. Голям извор. По време на турнира бяха изиграни и три приятелски срещи с отбори, съставени от украинските деца от гр. Николаев, които са настанени в с. Рибарица.

В получилия се атрактивен и оспорвания турнир, златните медали бяха спечелени от отбора на ФК „Озрен“. На второ място се класира тимът на ФК „Георги Бенковски“, като бяха определени две трети места за отборите на ФК „Вихър“ и ФК „Пещера“.

Реклама

Медалите, купите, грамотите и индивидуалните награди – за най-добрите играчи в турнира, бяха връчени от д-р Бояджиева и г-н Красимиров. Отборите от Украйна също получиха грамоти, медали и футболни топки. Треньорите, играчите и публиката от Украйна изказаха своята признателност за жеста чрез едно мощно „Благодаря!“ към организаторите.

Индивидуални награди:

Отбор Феърплей – ФК „Пещера“ – Галата;

Най-добър вратар – Били Альошев /ФК „Георги Бенковски“ – Тетевен/;

Най-добър футболист – Берти Атанасов /ФК „Озрен“ – Голям извор/;

Най-добър защитник – Илия Красимиров /ФК „Озрен“ – Голям извор/;

Най-атрактивен играч – Красимир Атанасов /ФК „Георги Бенковски“/;

Най-добър треньор – Алекси Гигов

Голмайстор – Станимир Асенов /ФК „Озрен“ – Голям извор/

Реклама