Национален туристически събор се проведе в Тетевен

Реклама

От 19 до 21 април 2019 г. в гр. Тетевен бе проведен 6-ти Национален пролетен туристически събор „Тетевен 2019“ съвместно от Българска федерация по туризъм, Община Тетевен и Клуб по пешеходен туризъм „Царичина“ – гр. Тетевен. Той бе официално открит от Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен и Делка Кавъркова – Секретар на БФТ, които приветстваха всички участници преди началото на състезателните игри.

В рамките на събора се проведоха спортно-туристически състезания и туристически походи, целящи подкрепа на масовия туризъм в страната, обмяна на опит на между училищата и клубовете по пешеходен туризъм и най-вече развитие на интерес към туризма и изграждане на туристически навици у подрастващите като уважение към природата, взаимопощ и колективен дух.

Участниците в спортно-туристическите състезания бяха наградени с купи и медали, като комплексен победител при децата от 1-4 кл. стана първият отбор на Спортно-туристическо дружество „Романова крепост“ – гр. Роман, второ място зае вторият отбор от гр. Роман, а третото място заслужиха представителите от Център за подкрепа за личностно развитие – гр. Тетевен. При младежите от 5 до 8 кл. първенци станаха представителите на ОУ „Отец Паисий“ – гр. Кнежа, сребърната купа взеха от СТД „Романова крепост“, а с бронзовите отличия отново бяха наградени от ЦПЛР – гр. Тетевен.

Реклама

Шестото издание на събитието събра 96 участници, сред които 70 ученици от 1 до 8 кл. от началните и средни училища, туристически дружества и специализирани учреждения в градовете Роман, Кнежа и Тетевен и 26 учители, занимаващи се с туристическа дейност и представители на клубове по пешеходен туризъм.

Пълна галерия от събора, заснета от Община Тетевен може да видите ТУК.

Реклама