В Тетевен отдадоха почит към Ботев и загиналите за свободата на България

Реклама

На 2 юни в гр. Тетевен се състоя възпоменателен митинг, посветен на делото на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Той се проведе пред Паметника на загиналите във войните тетевенци, малко преди традиционния двуминутен вой на сирените.

На събитието присъстваха д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, Борис Врабевски – зам.-кмет, представители на ОбС-Тетевен, на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на Съюза на ветераните от войните на България, служители на ОА, ученици от училищата в града, граждани.

Цветя бяха поднесени от името на Община Тетевен, ОбС-Тетевен, ДГ „Васил Левски“ – гр. Тетевен, НУ „Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен, СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен, ПГ по СЕУ – гр. Тетевен, ЦПЛР – гр. Тетевен, СОСЗР – гр. Тетевен, СВВБ – гр. Тетевен, Исторически музей – гр. Тетевен, НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен, граждани.

Реклама

Всяка година тетевенци скланят глави пред чистите образи на Ботевите четници и мъченици, които са се превърнали в светъл идеал за всички ни. Наш дълг е да предадем Ботевите завети на бъдните поколения за пример и упование в моменти на трудност и изпитания. Поклон пред паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България!

Реклама