Двама мъже са задържани в Тетевен за притежание на наркотични вещества

Реклама

На 21 април около 22.50ч. в с.Гложене служители на РУ Тетевен са спрели за проверка лек автомобил «Тойота» управляван от 25-годишен жител на Тетевен и пътник 16-годишно момче от Трявна. Пробата на водачът за наркотици извършена с техническо средство «Дръг чек» е показала положителен резултат за употреба на канабис, а при последвала проверка под стелката на предната дясна седалка е намерено и иззето наркотично вещество канабис, с бруто тегло 0,5 грама.  Пътникът в автомобила е предал доброволно пакетче с канабис и бруто тегло 0,5 грама, което е извадил от портфейла си. По случая е образувано досъдебно производство и двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Тетевен.

На 20 април служители на РУ Тетевен и ОДБХ-Ловеч са провели съвместна проверка на Кооперативен пазар -Тетевен относно качеството на предлаганите там храни от животински произход. Проверени са три обекта като представителите на ОДБХ са съставили 2 акта за нарушения по ЗХ и Закона за ветеринарномедицинската дейност и 1 доклад от извършена инспекция в обект, по който предстои да бъде съставен акт.

На 19 април около 22.30ч. в района на Автогара-Ловеч, патрул на местното полицейско управление е спрял за проверка двама мъже на 24 години, като при извършен им личен обиск в дрехите на единия е открито пакетче с 1 грам метамфетамин, а в непосредствена близост до мястото на проверката полицаите са открили изхвърлено пакетче с 0,8 грама вещество, което при полеви тест също е реагирало на метамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа и в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

Реклама

Служители на РУ Ловеч са задържали 20-годишен мъж от града след като на 20 април около 04.00ч. при проверка на обитаван от лицето адрес в Ловеч и след извършено претърсване са откирли и иззели  метамфетамин с бруто тегло 27,6 гр. и множество вещи, участващи в процеса на производство на наркотични вещества: толуол, фосфорна киселина, разредител, натриева основа, фуния, лула, газов котлон, електронна везна и др. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 21 април в РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен в 21.30ч. сигнал, че на кръстовище в гр.Априлци  е катастрофирал лек автомобил «Пежо 205» от който са слезли 3 лица и са избягали. Установено е, че малко по-рано същата вечер автомобилът е бил отнет от улица в Априлци, където е бил паркиран пред частен дом. Превозното средство не е било заключено и ключовете му се се намирали в него. Работата по случая продължава.

На 19 април в Ловеч служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч съвместно с представители на ТД на НАП-В. Търново, офис-Ловеч са извършили проверка в хранителен магазин в града, където е  установено извършване на проджаба на хранителни стоки без издаване на фискален касов бон. Служителите на НАП са съставили акт за констатираното нарушение, като предстои обекта да бъде запечатан, а при последвалата проверка, в помещение в търговския обект са намерени и иззети 50 литра наливен алкохол /ракия/ без бандерол и документи за платен акциз. Алкохолът  е иззет по съответния ред и предстои съставяне на акт по реда на Закона за акцизите и данъчните складове.                              

На 20 април в 19.55ч. на пътя Ловеч-Троян, лек автомобил „Ауди“  управляван от 36-годишен мъж от Ловеч на лява крива навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в БМВ с водач 27-годишен мъж от гр.Разлог.  При инцидента леко е пострадал водачът на БМВ-то,  а пробата за алкохол е отчела 1,72 промила в издишания въздух от водачът на «Ауди»-то, който е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч.  По случая е образувано бързо производство.

Полицията в Угърчин работи по разкриването на кражба на сумата от 145 лева извършена в нощта на 19 срещу 20 април от магазин в града. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 април около 15.15часа на ул.“Янко Сакъзов“ в гр.Тетевен полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил «Опел» управляван от 19-годишен младеж от с.Градежница, като при тестването му за наркотици с техническо средство пробата е показала наличието на метамфетамин. По случая е образувано бързо производство, а младежът е задържан за срок от 24 часа.

Реклама