Проведе се ежегодния събор в село Глогово

Реклама

През изминалите почивни дни в Глогово се проведоха редица събития по случай традиционния събор на селото. Състояха се футболен турнир за деца и турнир по борба, в памет на Севин Миленов, както и други спортни и културни мероприятия.

Кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева връчи купите и медалите в края на футболния турнир за деца. Тя изрази радостта си, че както културните, така и спортните традиции в селата от общината продължават да се развиват и да привличат все повече участници и зрители. На награждаването присъстваха и народните представители Николай Нанков и Младен Маринов, както и зам.-кметът – Красимир Красимиров.

В неделният ден д-р Мадлена Бояджиева имаше удоволствието да открие станалия вече традиционен турнир по народни борби, в памет на шампиона по борба, роден в село Глогово – Севин Миленов. Събитието се организира от семейството на видния състезател, със съдействието на Общината.

Реклама

Състезанието всяка година се радва на все по-голям интерес, а за мен е чест да открия борбите съвместно с Маруся Миленова – съпругата на Севин Миленов, каза д-р Бояджиева. Тя пожела успех на всички участници, както и на главния съдия Игнат Дойчинов – Тачо.

Жителите и гостите на Глогово имаха възможността да наблюдават и съревнования по волейбол, шахмат и футбол за мъже и младежи.

Футболният турнир за деца и този по борба се организираха със съдействието на Община Тетевен, като част от спортния й календар за 2022г.

Реклама