Село Български извор отбеляза своя традиционен събор

Реклама

От 8 до 10 юли в с. Български извор се състояха множество събития по случай традиционния събор на селото. Той беше открит от кмета на Български извор – Исай Данг, а сред присъстващите бяха зам.-кметът на Община Тетевен – Красимир Красимиров, председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева, общински съветници и голям брой жители и гости на селото. Поздравителен адрес за празника бе изпратен от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Г-н Данг благодари за подкрепата и съдействието при организацията на събитието на д-р Бояджиева, на народния представител г-н Николай Нанков, както и на г-н Пламен Петков.

Празникът бе открит на 8 юли с музикални и танцови изпълнения на децата от НЧ „Христо Ботев 1897“ – с. Български извор и певицата Светла Дукова. Вечерта завърши с тържествена заря.

През съботния ден се проведоха две футболни срещи. Първата бе между детските отбори на „Балкан“ (Български извор) и „Дунав“ (Селановци), а втората между мъжките отбори на „Балкан“ и „Искър“ (Роман).

Реклама

Съборът завърши в неделя, когато се проведоха т. нар. Народни борби – турнир финансиран от Община Тетевен и част от Спортния й календар за 2022г. В него се включиха над 100 участници в различни категории и възрастови групи. Състезанието бе открито от кмета на Български извор Исай Данг, а сред присъстващите бяха зам.-кметът на Тетевен Красимир Красимиров и народния представител Николай Нанков.

В навечерието на традиционния събор в Български извор г-н Нанков заедно с кмета на селото Исай Данг и Игнат Дойчинов – Тачо, реализираха една отколешна мечта – осигуриха чисто нов професионален тепих, на който ще се провеждат състезанията по борба в региона. Тепихът вече бе използван по време на турнира по борба в неделния ден.

Реклама