Филмът „Предателят“ събра любителите на лятното кино в гр. Тетевен

Реклама

На 16 юли любителите на лятно кино в гр. Тетевен имаха възможността да изгледат филма „Предателят“ на изкусния италиански разказвач Марко Белокио. Това бе първата прожекция от общо две, които са предвидени за нашия град. Вторият фестивален ден ще бъде на 13 август (събота). Тогава ще бъде прожектиран най-новият филм на Драгомир Шолев – „РИБЕНА КОСТ“.

Филмът „Предателят“ разказва за живота на т.нар. „бос на двата свята“ Томазо Бушета, първият информатор в съдебен процес срещу мафията в Сицилия през 1980. „Това е биография в истински Белокио стил. Визионерски и оригинален, той обединява ужас и наподобяващ сън делириум“, пише „Cineuropa“. Марко Белокио поставя акцент върху двата противоречиви начина, по които „честта“ се приема от мафията, демонстрирайки лицемерието и лъжата на човек, който живее заобиколен от религиозни образи, критикуващ морала на останалите, докато сам поръчва убийството на други хора.

Тази година гр. Тетевен е една от новите дестинации в програмата на София Филм Фест на път. Инициативата се реализира в партньорство с Община Тетевен и с подкрепата на Europa Cinemas и Национален фонд „Култура“.

Реклама

Реклама