Славена Петкова от СК Ориентиране „Вежен Тетевен“ стана държавна шампионка на дълга дистанция и вицешампионка в спринта по коло ориентиране за 2022 година

Реклама

От 21 до 24 юли 2022 год. се проведе Държавното първенство по коло ориентиране в с. Ковачевец и с. Заветно, край Попово.

Шест състезатели представиха СКО „Вежен Тетевен“ в групите Ж 16, Ж 18, М 21Е и М 50. В спринтовата дистанция в с. Ковачевец на състезателите бе предложен динамичен маршрут. По трасето с дължина 6,7 км. с 18 кт при Ж18 най-бърза и съобразителна бе Гергана Стойчева от „Компас Крос“ Русе с време 23.05. Славена Петкова направи чудесно каране и с време 24,34 се нареди на второто място. Трета с време 25,78 остана Ясемин Занкова от отбора на „Узана“ Габрово.

Дългата дистанция предложи истинско изпитание за състезателите. Те трябваше да преодолеят освен предизвикателствата на тежките дълги и технични маршрути, така и горещото време. По дългото 20 км. трасе с 14 кт Славена Петкова бе безкомпромисна и с време 2.05.10 заслужено завоюва титлата държавен шампион при Ж18 за 2022 год. На второ място остана Гергана Стойчева от „Компас Крос“ Русе с време 2.07.31 и трета Анна Марея Игнатова от отбора на Узана Габрово.

Реклама

Състезанията завършиха с щафетите, където нашият отбор в състав Преслав Стефанов, Славена Петкова и Христо Кавалски се наредиха на престижното 11 място от 26 отбора в елитната група М21.

Отборът на „Вариант 5“ Търговище бе главен организатор и проведе отлично Държавното първенство, което събра близо 400 състезатели от цялата страна, за да спорят за държавните титли в двете индивидуални дисциплини – Спринт и Дълга и щафетната надпревара. За всички желаещи беше организиран палатков лагер с необходимите условия в района на с. Заветно, което допринесе за чудесната атмосфера по време на първенството.

Реклама