Нидал Алгафари представи новия си роман „Рано или късно“ в Тетевен

Реклама

Един от най-интересните български писатели в момента – Нидал Алгафари, представи новия си роман в два тома – „Рано или късно“, пред тетевенската публика.

По един изключително увлекателен начин г-н Алгафари запозна читателите си с идеята и с това какво точно го е провокирало, за да напише романа. Книгата е базирана на много действително случили се събития, преплетени в сюжетна линия, криволичеща между три исторически периода – третото българско царство, опита за изграждане на социализъм и времето след разпада му.

По думите на автора някои от героите ще са разпознаваеми, други са събирателни образи, а трети са с реалните им имена. В романа се разказва за изключителни личности като Димитър Талев – най-големия български писател, Ива Ваня – звездата на немското нямо кино, за Аспарух Лешников-Ари – певецът, покорил сърцата на милиони почитатели на шлагерната музика в Европа и Америка, както и за мракобесни човеци.

Реклама

В романа побеждава любовта между двама души, преминали през крайностите на омразата, но открили сродната си душа. Любов, успяла да се промъкне през наслоената омраза, тоталните различия и наложения данък „обществено мнение“.

В края на срещата г-н Алгафари получи подарък и специални благодарности от името на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, а след това всички желаещи можеха да закупят романа и да получат автографи. Това е втора среща на автора с тетевенската публика.

При предишната си визита в града край река Вит, г-н Алгафари представи книгите си „Боже, защо Господ лъже“ и „Аллах, милост нямаш ли“.

Реклама