Задържаха 37-годишен тетевенец да шофира с 2,59 промила

Реклама

Служители на РУ Тетевен са задържали 37-годишен жител от града, който на 24 април е установен да управлява лек автомобил в Тетевен с 2,59 промила алкохол в издишания въздух.  По случая е образувано барзо производство.

На 23 април служители на РУ Тетевен са провели полицейска операция в града, в хода на която са проверили 31 автомобили и 43 лица. Констатирани са общо 15 нарушения, за които са съставили 11 глоби по фиш и 4 акта и са връчили 2 електронни фиша.

Полицейска операция е проведена на 23 април и в Троян, като служителите на местното районно управление са проверили 208 лица  и 167 МПС, съставили са 17 акта и 14 глоби с фиш и е образувано 1 досъдебно производство.

Реклама

Служители на РУ Угърчин съвместно с представители на ОДБХ-Ловеч се извършили проверки на 3 търговски обекти на територията на гр.Угърчин, на 2 магазина в с.Кирчево и на 1 магазин в с.Лесидрен.  При извършените проверки са изготвени общо 6 констативни протокола за установени нарушения /в 3 обекта се е продавала стока без маркировка, а в други 3 е установена липсата на документи за произход на стоката/.

Служители на РУ Троян след проведени издирвателни мероприятия са установили 3-те лица, които на 21 април са отнели лек автомобил «Пежо 205»  от улица в гр.Априлци, а малко по-късно след като са предизвикали катастрофа с него са го изоставили. Това са три непълнолетни момчета по на 16 години, от с.Търхово-обл. Габрово, от с.Врабево и от гр.Севлиево.
Работата по случая продължава.

Криминалисти от РУ Угърчин са установили и задържали 20 – годишен, криминално проявен мъж от града, който на 19 срещу 20 април в съучастие с 15-годишен младеж е отнел 145 лева от търговски обект в града. Работата по случая продължава.

Реклама