Над 300 нарушения на скоростните режими са установени през почивните дни на територията на област Ловеч

Реклама

Над 300 нарушения на скоростните режими са установени в петък, събота и неделя на територията на областта. Повечето от тях са на територията  на община Ловеч.

Резултати от специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, проведена в петък, събота и неделя:

На територията на област Ловеч пътни полицаи са извършили проверка на 220 МПС и 290 лица, като за установени нарушения са съставили 68 глоби с фиш и 20 акта по ЗДвП. Три от нарушенията са за шофиране след употреба на алкохол, с концентрация над 1.2 промила, установени са 3-ма неправоспособни водачи, 3 случая на неправомерно изпреварване, 1 случай на нарушение с непосредствена опасност за участниците в движението, 1 случай на шофиране след употреба на наркотични вещества, както и  други нарушения. Пътните полицаи от ОД МВР-Ловеч са връчили 12 ел. фиша, а с помощта на технически устройства са установили 338 нарушения на скоростните режими на територията на областта. В това число влизат и нарушенията установени от служителите на сектор „Пътна полиция“ на територията на община Ловеч: проверени са 90 МПС и 112 лица, за установени нарушения полицаите са съставили 21 фиша и 14 акта по ЗДВП, установени са 2-ма неправоспособни водачи, 3 случая на неправилно изпреварване, 1 нарушение с непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и 29 други нарушения. Връчени са 5 ел. фиша, а за 3 дни на територията на община Ловеч са установени 323 нарушения на скоростните режими.

Реклама

Основни акценти в проверките на пътните полицаи в населените места са по отношение управлението на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и непълнолетни, водачи лишени от право да управляват моторни превозни средства, както и към всички водачи които нарушават скоростните ограничения в населените места и извън тях.

Полицейските операции насочени към подобряване на пътнотранспортната обстановка продължават и през тази седмица на територията на област Ловеч.

Реклама