Д-р Мадлена Бояджиева направи проверка на ремонтните дейности на площада в Тетевен

Реклама

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, направи проверка на строителните дейности по проект „Реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на „Централен градски площад““.

Преди инспекцията д-р Бояджиева, в присъствието на зам.-кмета Тони Стоев, се срещна с изпълнителя на проекта, за да се запознае с предизвикателствата на работната площадка и напредъка на ремонта.

От срещата стана ясно, че се работи и по двата етапа на проекта, извършено е демонтиране на старата настилка, а на места вече се поставя новата. Всички дейности вървят в срок, а към момента с приоритет се изпълнява частта от музея към ул. „Иван Вазов“, за да бъде облекчен пешеходния поток. С тази цел, в по-голямата си част бе изграден и южният тротоар, намиращ се под сградата на Общината.

Реклама

Налице са и частични нарушения в настилката от наредени бетонови павета /която все още не е завършена/ поради безконтролното преминаване на пешеходци от там по време на ремонтните дейности и падналите проливни дъждове, които следва да бъдат коригирани. Въпреки поставените ленти и ограждения, пешеходците преминават и възпрепятстват работата върху обекта. Предстои трамбоване и запълване на фугите на поставените павета.

В тази връзка, от администрацията отправят молба към гражданите да бъдат търпеливи и да избягват преминаването по незавършени участъци.

Реклама