Д-р Мадлена Бояджиева откри традиционния събор в село Градежница

Реклама

Скъпи жители и гости на Градежница, най-сърдечно Ви поздравявам по случай традиционния събор на селото. За мен е огромна радост да съм тук сред Вас и заедно да дадем началото на това дългоочаквано събитие от всички Вас. Това каза днес кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева в словото си при откриването на събора.

Времето е показало, че имаме нужда от празници като днешния. Празници, в които всичко е по-оживено от всякога, хората се прибират, за да се съберат със семействата си и да се видят със стари приятели, каза още д-р Бояджиева.

Вие, всички заедно, поддържате жив духа на с. Градежница и успешно предавате обичта си към родното на младото поколение. Вашата топлота и гостоприемство са превърнали селото в едно спокойно и привлекателно място за живот и почивка, подчерта кметът и отправи пожелания за здраве, щастие, късмет и голяма доза празнично настроение през дните на събора.

Реклама

На откриването присъстваха още – кметът на селото – Митко Русинов, зам.- кметът Красимир Красимиров, общински съветници, жители и гости на селото.

След официалната част, програмата продължи с музикални изпълнения на ФГ „Кенар“ към НЧ „Изгрев 1946“ – с. Градежница.

Събитието започна днес /9 септември/ и ще продължи до 11 септември, като през празничните дни ще звучат музикални изпълнения от местен оркестър, ще има заря, ще се проведат три футболни и един шахматен турнир.

Реклама