С водосвет за здраве пожарникарите от РСПБЗН – Тетевен отбелязаха професионалния си празник

Реклама

В двора на РСПБЗН – Тетевен бе отслужен водосвет за здраве, а поводът бе 14 септември – професионален празник на служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР. Събитието бе отбелязано заедно с християнския празник Кръстовден.

Гости на водосвета бяха зам.-кметовете на Община Тетевен – Красимир Красимиров и Борис Врабевски, гл. инспектор Николай Пенчев – началник сектор „Разследване“ – РУ Тетевен и РУ Ябланица, настоящи и бивши служители на службата, деца от ДГ „Васил Левски“ – гр. Тетевен, жители на града.

Началникът на РСПБЗН – Тетевен – гл. инспектор инж. Николай Христов поздрави присъстващите по случай празника и обърна внимание на проблемите и предизвикателствата пред днешните огнеборци като подчерта, че сигурността и спокойствието на българските граждани продължава да е основната им отговорност.

Реклама

Г-н Борис Врабевски също поздрави всички с празника и прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която отсъстваше поради служебни ангажименти.

В поздравителния адрес от д-р Бояджиева се казваше: Професията на пожарникарите е сред най-доблестните, но и най-опасните. Изискват се редица ценни човешки качества, сред които сила, всеотдайност, кураж и дисциплина. Вие сте и нашият пример за благородство, чест и отговорност.

Вярвам, че все така и занапред ще продължи добрата работа и взаимодействие между органите на пожарната безопасност и местната власт. Продължавайте да се грижите за спокойствието и сигурността на жителите на община Тетевен.

Позволете ми на Вашия професионален празник да Ви благодаря за полаганите усилия, за спасените животи, за проявената доблест и да Ви пожелая много здраве, професионални и лични успехи.

Като част от програмата на събитието бе и музикалният поздрав на децата от ДГ „Васил Левски“, които изпълниха няколко песнички като поздрав към служителите на РСПБЗН – Тетевен.

Датата 14 септември е обявена за професионален празник на служителите в Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с Решение № 385 от 1995 г. на Министерския съвет на Република България, с което е възстановена традицията по решение на „Първия пожарникарски събор“, проведен на тази дата през 1905 г.

Реклама