В община Тетевен тържествено бе даден старта на новата учебна година

Реклама

Днес – 15 септември, тържествено бе дадено началото на новата учебна година в училищата на територията на община Тетевен. Във всички учебни заведения бяха поднесени поздравителни адреси от кмета на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, a в повечето от тях присъстваха представители на общинска администрация.

Д-р Бояджиева откри учебната година в НУ „Хаджи Генчо“ като обърна по-специално внимание на първокласниците и отправи пожелания за здраве, щастие, нестихващ интерес към знанието и успешна учебна година.

15-ти септември – първият учебен ден, денят, в който лицата са огрени от празнично настроение, а вратите на училищата се отварят, за да приветстват малки и големи към чудния свят на знанието и науката, каза д-р Бояджиева в словото си към учениците.

Реклама

Някои от Вас ще прекрачат прага на училището за първи път, ще създадат нови приятелства и ще открият силата на знанието. Други ще се изправят пред нови предизвикателства и ще продължат своя устрем по пътя към реализирането на целите си. Преди всичко уважавайте своите родители и учители, които Ви помагат да се изградите и да се превърнете в достойни хора, каза още д-р Бояджиева.

Кметът се обърна и към учителите, като ги призова да възпитават доброто в своите учениците, да им помагат в изграждането на ценностната им система и да откриват пред тях нови възможности и хоризонти.

Подкрепяйте възпитаниците си, споделяйте техните успехи и загуби, преживявайте техните вълнения и поощрявайте любопитството им. Извървете заедно с тях пътя към израстването и превръщането им в знаещи и мислещи хора. Бъдете за тях пример, упора и вдъхновение, защото да бъдеш учител е не просто мисия, а призвание, завърши кметът.

Гост на празника в СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен бе Петя Вълова – гл. експерт „Образование“ при Община Тетевен, а зам.-кметът Борис Врабевски посети НПГГСД „Сава Младенов“.

Камелия Кънчева – началник на отдел „Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“, присъства на тържеството в Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги.

Реклама