Тетевенската сливова се завръща

Реклама

„Алтън Тетевен” сливова ракия –  Качество, история и традиция

Идеята за проекта се ражда между група приятели – тетевенци. С любов към родния си край и ясен спомен за недалечното минало, те решават да продължат историята на Тетевенската сливова ракия, която дълги години се е произвеждала във Винпром Тетевен, и към която е имало голям интерес както на местно ниво, така и в цяла България.

Характерният за района сорт сини сливи са най-масово отглежданите овощни дръвчета, за които поколения тетевенци се грижат и стопанисват, а местните пивовари, майсторски превръщат плода им в елексир. А за „Алтън Тетевен“ синята слива не е просто основата за елексира, който произвеждат, но е и единствената съставка използвана за производството на продукта, без добавена захар и есенции. От вложените десет тона сливи са произведени 1000 литра дестилат с безкомпромисно качество, заключен в лимитирана серия от 1000 бутилки натурална ракия. Още 1000 бутилки отлежават с “клечки” от сърцевина на слива и черница, които след време ще добият традиционния за Тетевенския край златист цвят на напитката.

Главната идея, върху която се гради създаването на този продукт е да върне на пазара и възроди отново Тетевенската сливова ракия, такава, каквато е била. Историята трябва да се помни, историята трябва да вдъхновява, историята трябва да намира място и в бъдещето.

Реклама

Станете част от тази историята. Потъркайте бутилката и пуснете духа на Златен Тетевен!

Сайт: https://altan-teteven.com/
Фейсбук: https://www.facebook.com/teteven.altan/
Инстаграм: https://www.instagram.com/altan.teteven/

Реклама