Бе открито биенале с творби на тетевенски художници

Реклама

Вчера в художествената Галерия в гр. Тетевен зам.-кметът Борис Врабевски откри биенале на местни художници. Изложбата е съставена от творби на Милен Цаков, Милена Стамболийска, Валентин Грозев и младият творец Радостин Васков.

В този час откриваме една интересна и завладяваща изложба по случай Деня на Тетевен – 1 ноември. В нея участие ще вземат четирима изключително даровити тетевенски художници, които заслужават да покажат своето творчество пред широката публика, каза г-н Врабевски по време на откриването на биеналето.

Художникът по определението на един мислител е като бистро око на света. За наша обща радост точно с такива творци се срещаме днес в художествената галерия на Тетевен, отбеляза зам.-кметът. Нека Вашите цветни прозрения и озарения да стигнат до колкото се може повече човешки сърца, пожела г-н Врабевски на участниците.

Реклама

Преди всички посетители да разгледат експонатите, г-н Врабевски връчи грамоти от името на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, на трима от художниците, а посмъртна грамота за принос в развитието на културата и изкуството в община Тетевен бе връчена на наследниците на Валентин Грозев.

Биеналето е част от празничната програма по случай празника на Тетевен – 1 ноември, а картините ще останат в галерията за период от две седмици.

Реклама