По-важното от седмицата

Реклама

Лазаровден е празник на младостта, който всяка година идва с полъха на пролетта, очакван и желан от всички. Жителите и гостите на община Тетевен го отпразнуваха с богата празнична програма. Вижте повече тук.


На 18 април д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен представи Годишният отчет за изпълнението на програмата за управление на Общината за 2018 г. пред жители на кв. Козуря в гр. Тетевен. На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет на Община Тетевен – Мария Стойчева и Зам.-кметът на Общината – Борис Врабевски, съобщават от администрацията. Вижте повече тук.


От 19 до 21 април 2019 г. в гр. Тетевен бе проведен 6-ти Национален пролетен туристически събор „Тетевен 2019“ съвместно от Българска федерация по туризъм, Община Тетевен и Клуб по пешеходен туризъм „Царичина“ – гр. Тетевен. Той бе официално открит от Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен и Делка Кавъркова – Секретар на БФТ, които приветстваха всички участници преди началото на състезателните игри. Вижте повече тук.

Реклама


На 19-ти април жителите на кв. Полатен се срещнаха с д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, във връзка с Годишния отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. Заедно с нея бяха Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен и Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен. Вижте повече тук.


На 23 април започна поетапното строителство на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с път I-5 Русе – Велико Търново. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД. Вижте повече тук.


Министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на строителните дейности при участъка Ябланица-Боаза на АМ „Хемус“. Сред присъстващите бяха министърът на финансите – Владимир Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков, кметовете на Тетевен, Ловеч и Луковит, народни представители, Областният управител на Ловеч, председателят на АПИ и др. Вижте повече тук.


Децата на Тетевен сменят таблетите със спорт. Доказват го малчуганите и юношите от най-стария футболен клуб в града – „Бенковски“. Той е създаден през 1928 г. и от тогава до днес прославя Тетевен с успехите си. Затова и наградата в кампанията на „Стандарт“ „Моят град – 10 причини да остана в Тетевен“ в категория „Спорт“ заслужено бе присъдена на младежите от отбора и техния треньор Данаил Печев. Вижте повече тук.


Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от резерва по Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Одобрените средства са за малка над 33 млн. лева, Община Тетевен ще получи близо 525 хил. лв. Вижте повече тук.


Учениците от НПГГСД ,,Сава Младенов“, СУ ,,Георги Бенковски“ и ПГСЕУ гр. Тетевен, заедно със служители от общинска администрация, служители Дейност ,,Управление и стопанисване на общински гори“ и представители от ТП ДГС – Тетевен извършиха дейности по отглеждане на залесена общинска гора. Вижте повече тук.


Преди настъпването на Великденските празници ученици от училищата в община Тетевен, съвместно с МКБППМН, отпразнуваха Деня на Земята. Събитието се проведе под мотото ,,Пазете Земята, тя е ваша!“. Децата изготвиха презентации, чрез които показаха, че трябва да бъдем съзнателни не само на тази дата, но и през цялата година. Да се грижим за мястото, в което живеем, защото Земята е нашия дом! Вижте повече тук.


На 24 април 2019 г. в салона на Община Тетевен бе проведена тренировка на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия на територията на общината. Тренировката се проведе съгласно предварително утвърден график от Областния управител на област Ловеч – Ваня Събчева и в изпълнение на разпоредбите от Закона за защита при бедствия. Вижте повече тук.


На 24 април 2019 г., по покана на Община Тетевен, в хотел „Еница“ бе проведена работна среща между хотелиери, ресторантьори и предоставящи туристически услуги на територията на Община Тетевен и представители на Организацията за колективно управление на авторските права (Профон и Музикаутор), Българската хотелиерско-ресторантьорска асоциация, Министерство на културата и представители на Община Тетевен. На събитието още присъстваха представители на Община Тетевен, Община Луковит и Община Троян. Събитието бе проведено съвместно с Тур Клуб Ремарк. Вижте повече тук.


В ход е националната кампания на Мрежата от информационни центрове в страната на тема: Онлайн конкурс за млади предприемачи: „Имам бизнес идея!“, която е част от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“. Целта на онлайн конкурса е да се провокират интересът и творческата изява на младежи на възраст между 14 и 18 години и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите. Конкурсът цели още да се насочат младите към мислене в дълбочина и перспектива за развиване и реализиране на бизнес идеи. Вижте повече тук.

Реклама