Съвместен проект на Община Тетевен и РСО „Централна Стара планина” беше определен като добър пример, оказващ положителен ефект върху местната общност

Реклама

Преди няколко дни Европейската асоциация за местна демокрация (ALDA) насочи вниманието на своите последователи във фейсбук към РСО „Централна Стара планина” и проект „Общо бъдеще чрез образование за развитие”. Съвместната инициатива на сдружението и Община Тетевен беше избрана като добър пример за това, как Европейската комисия се ангажира с дейности, оказващи положителен ефект върху местната общност.

„Общо бъдеще чрез образование за развитие” беше финансиран чрез мини грантова схема на проект LADDER и реализиран в периода юли – октомври 2017 г. Тогава тази схема подкрепи общо 73 проекта и споменаването точно на нашия проект е силен аргумент за постигнати ценни и видими резултати.

„Общо бъдеще чрез образование за развитие” насърчаваше младежите от Тетевен и селата Рибарица, Черни Вит и Голям Извор да се включат с доброволен труд в обществения живот и да бъдат отговорни към своето бъдеще. Младите хора почистваха екопътеки и залесяваха горски култури, учиха се на безопасно придвижване в планината и на здравословен начин на живот. Участваха в Празника на билките и планината на хижа Вежен, в кулинарен базар и създадоха своя Регионална младежка мрежа.

Реклама

Проектът беше на обща стойност 4940 евро, като собственият принос в размер на 750 евро беше осигурен от Община Тетевен.

Реклама