Областният управител поиска от АПИ обследване на пътната настилка в невралгичните участъци по пътя София – Варна

Реклама

Обследване на пътната настилка на място в невралгичните участъци по пътя София – Варна на територията на област Ловеч поиска в писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) областният управител инж. Светослав Славчев.

Става дума за участъците в района на с. Голец и отсечката между с. Микре и с. Сопот, които са с концентрация на пътнотранспортни произшествия със загинали, ранени и множество материални щети. Само миналия четвъртък на пътя Микре – Сопот при катастрофа пострадаха двама, а ден по-рано до Голец един загина, двама бяха откарани в болница с наранявания.

Целта е да разберем дали асфалтът е износен и е причина за пътните инциденти в тези участъци, или високата скорост, с която преминават там водачите на автомобили, коментира областният управител.

Реклама

Инж. Славчев е разпоредил и проверка за безопасност на скалните масиви в близост до пътища от републиканската пътна мрежа. Това се прави съгласно постановление на окръжната прокуратура в Ловеч. Инж. Светослав Славчев назначи комисия за проверката, в която влизат представители на Областно пътно управление – Ловеч, „Геозащита“ ЕООД – Плевен, и областната администрация.

Обходите по републиканските пътища започнаха и ще приключат в края на месеца. Проверяват се 27 участъка на територията на област Ловеч с тежък и среден интензитет на трафика.

Реклама