„Калинел“ ЕООД откри нов производствен цех в Тетевен

Реклама

„Калинел“ ЕООД – мажоритарен собственик на фирма „Четпром“ ООД, и водеща компания в производството на домашен текстил, откри нов производствен цех в гр. Тетевен. На събитието присъстваха част от собствениците на фирмата – инж. Калина Радевска и Пламена Радевска, д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, Борис Врабевски – зам.-кмет на Тетевен, Мария Стойчева – председател на ОбС-Тетевен, Палмина Въчева – управител на „Четпром“ ООД, началници и работници на фирмата и др.

Новият цех е разположен на площ от 700 кв. м., а инвестицията до момента е 150 000 лв. Той осигурява 60 нови работни места, който вече са действащи и запълнени на 100 %. В цеха са разположени 5 производствени линии за пълнене на градински възглавници и сгъваеми матраци. Изградени са 3 бр. нови санитарни възли и стая за жената.

В процес на изграждане е зала за хранене и отдих, кафене в ретро стил и магазин за търговия на всички изделия, произвеждани във фирмата. Очаква се инвестицията да бъде в размер на около 150 хил. лв.

Реклама

Тази година четкарското производство навършва 100 години от своето създаване в гр. Тетевен. Фирма „Калинел“ е запазила производството на всички видове четки. Ръководството на фирмата е насочило своите усилия в производството на по-висок клас четки, изработени от естествени и екологични материали. По-голямата част от произведените изделия са предназначени за износ за Франция, Англия, Германия и Австрия.

Реклама