Разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана в Голям извор

Реклама

*Снимката е илюстративна

На 12.12.2022 г. в рамките на провеждащата се специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотици, служители на РУ МВР – Тетевен са извършили претърсване на адрес в село Голям Извор, общ. Тетевен. На един от етажите в къщата, в затворено помещение, е установена работеща инсталация, предназначена за отглеждане на култивирани растения от вида на конопа. Инсталацията е снабдена с лампи, захранващи блокове и таймери за регулиране на процеса на осветление, отопление и напояване.

Намерени са 81 саксии със засадени в тях растения от рода на конопа, с различна височина от 0,61 до 1,20 метра, като при направен полеви тест са реагирали положително на наркотичното вещество канабис. В хода на процесуално-следствените действия, на различни места в имота, полицаите са намерили и иззели още 14,556 кг суха зелена тревиста маса, опакована в различни по размер чували, реагираща при направения полеви тест отново на канбис.

Реклама

Наркотичните вещества, както и цялото оборудване, са иззети по съответния ред.

42-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ МВР – Тетевен, а по случая е образувано досъдебно производство  по чл. 354а ал.3 и чл.354в ал.1 от НК. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч.

Реклама