Искат по-сурови наказания за екскмет на Тетевен и неговия заместник

Реклама

Апелативната прокуратура във Велико Търново ще иска по-тежки присъди за екскмета на Тетевен Милен Милев и заместникът му Детелин Пърлев. 7 години след обвиненията в длъжностни престъпления делото тръгва на втора инстанция в Търново идната седмица, предаде 24 часа.

През юли т.г. окръжният съд в Ловеч получи условна присъда от 3 години. Отнема му се правото и да заема държавна и общинска длъжност.

Заместникът му Детелин Пърлев, обвинен по същото дело, получи също условна присъда от 2 години лишаване от свобода. Двамата трябва да заплатят и разноски по делото.

Реклама

Милев бе признат за виновен, че в качеството си на длъжностно лице – председател на Управителния съвет на общинска фондация „Тома Васильов“, в периода 15 април – 29 декември 2009 г. е присвоил 72 хиляди лева, собственост на фондацията. По това време Милев е бил и председател на Общинския съвет в Тетевен. Средствата са върнати до приключване на съдебното следствие.

Подсъдимият е признат за невинен, че не взел решение за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на хранителни продукти в заведенията на бюджетна издръжка на територията на Община Тетевен, с цел да набави имотна облага за фирма, като от деянието да са настъпили значителни вреди за Община Тетевен в размер на 369 202 лева.

Неговият тогавашен заместник Детелин Пърлев бе признат за виновен за документни престъпления. Издал 657 броя неистински заповеди.

По делото на първа инстанция са проведени над 200 заседания, приложени са 33 тома доказателства в досъдебното производство и 18 тома в съдебното. 

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание протест от Окръжна прокуратура – Ловеч и въззивни жалби от подсъдимите.

Реклама