По-важното от седмицата

Реклама

Предстоящи събития през месец май 2019 г.:

04.05.2019 г., 11:00 ч. – Козуренски празник с шествие на пл. „Сава Младенов“, гр. Тетевен

09.05.2019 г., 10:30 ч. – Ден на победата – програма и поднасяне на цветя пред паметника на загиналите – пред Исторически музей – гр. Тетевен

Реклама

10.05.2019 г. – Ден на Европа

  • 11:00 ч. – презентация в салона на Община Тетевен
  • 11:30 ч. – пленер и флашмоб под надслов „Бъдещето на Европа зависи от нас!“ – пл. „Сава Младенов“, гр. Тетевен

18.05.2019 г., 11:00 ч. – Поднасяне на цветя пред паметната плоча на ген.-лейт. Владимир Вазов в гр. Тетевен

Цялата програма – вижте тук.


На 1-ви май жители и гости на село Васильово се събраха на традиционния събор, организиран за 16-та поредна година. Всяка година кметството и НЧ ,,Христо Ботев – 1941 г.“, съвместно с Община Тетевен, отбелязват събитието с богата празнична програма. Гости на традиционния събор бяха д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен и Тони Стоев – зам.-кмет на Общината. Вижте повече тук.


По време на Великденските празници, СТФ ,,Ева“ – гр. Тетевен, по покана на Община Радовиш, участва в Международния фолклорен фестивал ,,Велигденски средби“, който се проведе в манастирски комплекс ,,Свети Георги“ – с. Ораовица, общ. Радовиш. Сред участниците от България, Македония и Албания, ,,Евите“ спечелиха почетната награда ,,Животно дело на Траjчо Атанасов Коската“. Общият брой на съставите, взели участие във фестивала, бе 25. Вижте повече тук.


Общинското ръководство е в добро партньорство с представителите на местния бизнес, бяха думите на кмета на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, при откриването на редовното заседание на Консултативния съвет по местно икономическо развитие. Срещата започна с кратко представяне от д-р Бояджиева на Годишния отчет за изпълнение на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. Бяха обсъдени въпроси, касаещи текущите ремонти, както и очакващите се нови инвестиции, предвидени в инвестиционната програма за 2019 г., като бяха уточнени подробностите около по-мащабните проекти. Вижте повече тук.


На 3 май 2019 г. в с. Галата се проведе Общински турнир по футбол за деца от 5 до 7 клас, в който се включиха ученици от 4 отбора на ОУ „Георги Бенковски“ – с. Галата и по един отбор от ОУ „Христо Ботев“ – с. Глогово и ОУ „Васил Априлов“ – с. Градежница. Събитието за поредна година бе част от програмата на Традиционния годишен събор на с. Галата, а организатор на турнира бе Севин Боранов, с подкрепата на Община Тетевен. Вижте повече тук.

Реклама