Традиционният Козуренски празник събра стотици зрители

Реклама

На 4 май 2019 г. стотици граждани и гости на гр. Тетевен не пропуснаха възможността да се насладят на традиционния Козуренски празник, който вече над 40 години е най-емблематичната проява на самобитност на тетевенци и по-конкретно на жителите на квартал Козуря, на техния артистизъм, хумористични и сатирични заложби.

Карнавалното шествие на участниците премина по улиците на кв. Козуря, централната градска част и завърши на пл. ,,Сава Младенов“, а пред тълпящото се от близо и далеч множество, редом до видните жители на квартала като Пожарникар №1 на България за 2019 г. – Симеон Симеонов и местни самодейци с висок принос за културния облик на града, талант проявиха и децата на квартала, които по всичко личи, ще продължат прекрасната традиция да отбелязват 2 май като Ден на кв. Козуря подобаващо.

В организацията и провеждането на празника се включиха над 70 жители на кв. Козуря, които бяха разработили атрактивен сценарий, поднасящ както традиционни елементи от хумористичната програма на събитието и битието на колоритния квартал, така и скечове, осмиващи глобалните и национални тенденции и прояви на днешния ден.

Реклама

На празника присъстваха Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и Председателят на Общинския съвет – Мария Стойчева, а събитието за пореден път бе подкрепено от Община Тетевен, като един от Майските културни празници.

Реклама