Задържаха мъж и жена за притежание на наркотици

Реклама

На 13 март в Тетевен, в хода на специализирана операция, служители на РУ Тетевен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР-Ловеч са спрели за проверка лек автомобил, с водач 42-годишен мъж и пътник – 40-годишна жена, и двамата от с.Галата.

Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата му е реагирала положително на кокаин. Издаден му е талон за медицинско изследване и е дал кръвна проба и урина за анализ. В хода на последвалите процесуално-следствени действия, в превозното средство полицаите са открили топче, съдържащо черно на цвят вещество, на което предстои назначаване на химическа експертиза за установяване на състава му.

От жилище обитавано от водачът са иззети още 22.58 гр. суха тревиста маса-канабис, 38.24 гр. бяло кристалообразно вещество и кутия с 50 патрона, а от дом обитаван от 40-годишната жена полицаите са открили и иззели 171.03 гр. суха зелена тревиста маса-канабис и още 48.18 грама канабис разпределен в пликчета, както и кутия с 40 патрона.

Реклама

Двамата са задържани, а по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство по чл.343б ал.3 от НК и работата продължава под наблюдението на Прокуратурата в Ловеч.

Предстои с прокурорско постановление лицата да бъдат задържани за срок до 72 часа.

Реклама