Община Тетевен с още един одобрен проект за ремонт на спортен комплекс „Тетевен 2009“

Реклама

Община Тетевен е с втори одобрен проект за ремонт на спортен комплекс „Тетевен 2009“. Той отново ще се реализира по проект „Красива България” и е на стойност 335 311 лв. с вкл. ДДС. Проектът включва ремонт на вътрешни помещения в сградата на комплекса, обновяване на игрищата за тенис на корт и волейбол, както и изграждането на фитнес на открито. Чрез него ще бъде надградено започнатото с предходния проект, който обхвана част от сградата и футболното игрище.

Предвижда се да бъде подобрена физическата среда на съществуващата сграда на спортно – развлекателния център чрез ремонт на стенните покрития на баните на първи етаж и вътрешен ремонт на помещенията на втория етаж.

За двете игрища за тенис на корт, комбинирани с игрище за волейбол и баскетбол, настоящият проект предвижда демонтаж на старата и полагане на нова рулонна каучукова настилка, с двуцветно акрилно покритие, устойчиво на UV лъчи. След това ще бъдат разчертани две игрища за тенис на корт, като едно от тях ще бъде комбинирано с волейбол. Предвидени са два комплекта нови стойки за мрежа за тенис на корт и един комплект стойки за волейбол, както и нови мрежи.

Реклама

В източната част на имота между съществуващия паркинг и игрището за мини футбол ще се обособи фитнес на открито. Проектът предвижда площадката да е с размери 24,40/3,00м. Тя ще включва седем броя уреди за фитнес, предлагащи различни мускулни натоварвания. Ще бъдат монтирани и ударопоглъщащи каучукови плочи с размери 40/40/2 см.

Община Тетевен има намерение със собствени средства да обзаведе и фитнес залата, намираща се в административната сграда на комплекса.

Реклама