Д-р Мадлена Бояджиева бе гост на тържеството по случа 114-та годишнина на НПГГСД „Сава Младенов“

Реклама

В този ден, едно от най-големите училища в община Тетевен – НПГГСД „Сава Младенов“, чества своята 114-та годишнина. Утвърдило се през годините като емблема на града ни, като храм на знанието, просветата и духовността, то е институцията, в която много поколения са получили отлично образование и възпитание, открили са пътя към своето призвание в живота, създали са силни приятелства. Това каза кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева в своето приветствие по време на отбелязването на годишнината на училището.

Кметът отбеляза, че години наред училището обединява хиляди хора – учители, ученици, родители, служители, общественици, като ги възпитава в чувство за принадлежност към една по-голяма общност, учи ги на отговорност, насърчава стремежа им към знания и умения, към позитивност и съзидателност.

Днешният ден е повод за радост и основателна гордост за всички, свързали своя професионален  път със НПГГСД „Сава Младенов“. Затова, позволете ми да изкажа своята дълбока признателност към целия педагогически състав в образователната институция, вложил сърце и душа в изпълнението на своята благородна мисия да просвещава, възпитава и обучава поколения граждани както от община Тетевен, така и от цяла България, подчерта д-р Бояджиева.

Реклама

Тя отбеляза и факта, че НПГГСД „Сава Младенов“ отново е домакин на международното състезание за умело боравене с бензинен моторен трион – „Млад дървосекач“.

Това, което можем да направим, е да бъдем горди, защото Вашето училище е единственото в страната, която организира състезание от такъв мащаб, каза кметът и пожела успех на всички участници в състезанието.

Присъстващите бяха поздравени и от директора на НПГГСД „Сава Младенов“ – инж. Златина Каталиева, от г-жа Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен, от Иваничка Буровска – началник на Регионалното управление на образованието в Ловеч и от д-р Мариус Димитров – доцент в. Лесотехнически университет, гр. София.

По време на тържеството бяха наградени участниците в конкурса „Училището през моите очи!“ по случай 114 години от създаването на НПГГСД „Сава Младенов“. Музикален поздрав отправиха децата от НУ „Хаджи Генчо“, а след тях Мартин Христов озвучи препълнения салон с изпълнения на гайда. Своите умения демонстрираха и учениците от танцовата формация към училището.

В края на тържеството бе дадено началото на състезанието „Млад дървосекач“.

Сред присъстващите на събитието бяха още зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски, бивши директори и учители на училището, директори на училища от община Тетевен, бивши и настоящи възпитаници, граждани и др.

Реклама