Бюлетините за изборите пристигнаха в областната администрация

Реклама

И този път при перфектна организация бюлетините за парламентарния вот на 2 април пристигнаха в Ловеч. Те са 117 000. Избирателните секции в областта са 263, като в 176 от тях ще се гласува и машинно, а само с хартиени бюлетини в 87, от които 4 подвижни. Днес и утре бюлетините ще бъдат разпределени по общини.

Вчера в областната администрация пристигнаха и устройствата за видеонаблюдение, които също ще бъдат предадени на общините. Те вече получиха кутиите за гласуване, чувалите за съхранение на изборните книжа и материали, методическите указания за машинното и хартиеното гласуване. Предстои да им бъдат раздадени и изборните книжа – протоколите за секционните избирателни комисии и отличителните знаци на членовете им, както и печатите и ролките специализирана хартия за машинното гласуване. Избирателните списъци вече са предоставени на общините.

В областната администрация е готов и планът за действие на организационно-техническия екип в изборния ден и нощ, определени са дежурните служители и техните задължения, поддържа се всекидневна връзка с Районната избирателна комисия и с областната дирекция на МВР. Утре започва и подготвянето на помещенията за „Информационно обслужване“ за работата в изборната нощ.

Реклама

Организационно-техническите мероприятия по обезпечаване на изборния процес вървят по график и в срок, коментира областният управител инж. Светослав Славчев, който изтъкна, че областната администрация стриктно спазва нормативните разпоредби.

Реклама