Журналистът Георги Милков представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ в Тетевен

Реклама

На 26 април журналистът Георги Милков представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ в гр. Тетевен. Събитието се организира от Община Тетевен, а поводът бе Световния ден на книгата и авторското право, който отбелязваме на 23 април.

Г-н Милков бе посрещнат от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, с която проведоха разговор за града, забележителностите в общината, възможностите за отдих, туризъм и др. В края на срещата д-р Бояджиева получи автограф и лично послание от г-н Милков върху екземпляр от творбата му.

Малко по-късно, в пълния вече салон на Общинска администрация, журналистът представи своята книга „Истории от ръчния багаж“. По един интересен и увлекателен начин той разказа някои от историите в книгата, спирайки се на ярки личности и събития, които са го впечатлили по време на пътуванията му по света. В края на срещата г-н Милков раздаде автографи на всички желаещи. Сред присъстващите на събитието освен д-р Бояджиева, бяха още зам.-кметът Тони Стоев и председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева.

Реклама

Георги Милков пише книгата „Истории от ръчния багаж“ по случай своя 50-годишен юбилей. В нея той събра своите най-интересни разкази и приключения. Изданието излиза с обем 520 страници и съдържа 380 снимки, някои от които се публикуват за първи път.

В „Истории от ръчния багаж“ Георги Милков описва не само срещите си с епохални персонажи, но размишлява за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания. За почти 30 години работа като журналист за в. „24 часа“ той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразява и още редица регионални конфликти в Близкия изток и Африка. Интересни сюжети застигат Георги Милков и по време на работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка.

Георги Милков е роден на 8 март 1973 г. във Видин. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 1994 г. още като студент във Факултета по журналистика и масови комуникации започва работа във вестник „24 часа“. През 2000 г. заминава като специален пратеник в Либия заради случая с българските медицински сестри, обвинени за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Работи по казуса до самия му край през 2007 г. Междувременно е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004). През годините отразява и изследва различни регионални конфликти, включително и на Корейския полуостров. През 2013 г. участва в риалити формата „Африка: Звездите сигурно са полудели“, който се снима в Замбия и Ботсвана. Освен по работа Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като запален пътешественик. Само с ръчен багаж.

Реклама