На 6 и 7 май село Галата отбеляза своя традиционен събор

Реклама

На 6 и 7 май село Галата отбеляза своя традиционен събор с много емоции, настроение и изяви. Както всяка година, част от програмата на празника бяха народните борби и детския футболен турнир, които са под егидата на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева. Тя уважи празника на селото и отправи своите пожелания за здраве лично щастие, късмет и незабравими мигове към жителите и гостите на Галата.

На 6 май д-р Бояджиева присъства на детския футболен турнир, в който победител стана отборът на ФК „Озрен“ – Голям извор. На втора позиция се нареди тимът на ФК „Пещера“ – Галата, а третата позиция си разделиха отборите на ФК „Оряхово 2021“ – гр. Оряхово и ФК „Вихър“ – Глогово. Наградите на победителите бяха връчени от кмета на Тетевен, кмета на село Галата – Адриян Маринов и общинския съветник и организатор на турнира – Младен Младенов.

На следващия ден – 7 май, се проведе състезанието по народни борби, в което взеха участие състезатели както от община Тетевен, така и от други населени места. Надпреварата бе открита от д-р Бояджиева, а сред присъстващите бяха кметът на с. Галата, общински съветници, множество жители и гости на селото. Както всяка година, така и тази, се получи оспорвано и зрелищно състезание, носещо голям заряд и емоции.

Реклама

Народните борби бяха в памет на Пенчо Шутев – дългогодишен състезател по борба, шампион на Р. България, участник в много държавни и международни турнири, първи треньор и създател на много таланти от с. Галата и околността.

Реклама