Завърши Националното състезание по „Горски многобой“

Реклама

В община Тетевен се проведе националния етап на състезанието по „Горски многобой“ за учебната 2022/2023 г. Домакин на събитието бе Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“, а организатор е Министерството на образованието и науката, в партньорство с Лесотехническия университет. Участие в надпреварата взеха 7 отбора.

Първото място в състезанието спечи отборът на НПГГС „Христо Ботев“, гр. Велинград, а учениците на НПГГСД „Сава Младенов“, гр. Тетевен, се класираха на второ място. На трета позиция се класира отборът на ЛПГ, гр. Берковица.

Състезателите от НПГГСД „Сава Младенов“ – Десислав Тошев и Андрей Александров заеха първо и второ място в крайното индивидуално класиране от състезанието.

Реклама

Първо място за Десислав Тошев в пункта „Спортен риболов“. Второ място отново за Десислав Тошев на първия пункт „Разпознаване на иглолистни и широколистни видове, дървесина, стъпки, следина дивеч, болести и вредители“.

Първо място на пункта „Подготовка на бензиномоторен верижен трион /БМТ/“ от втори етап на състезанието отива при Десислав Тошев, а третото място в същата дисциплина бе присъдено на третият ни участник в отбора Нестор Урчев.

Реклама