Село Рибарица отбеляза 60 години от обявяването си за курортно селище

Реклама

На 11 юни в с. Рибарица бе отбелязан двоен празник – 60 години от обявяването на населеното място за курортно селище и Празника на рибата.

Събитието започна със слова и приветствия от кмета на селото – Пенка Ганева, зам.-кмета на Община Тетевен – Тони Стоев и председателя на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева. Г-н Стоев връчи поздравителен адрес и плакет от името на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, а картина и плакет бяха връчени и от г-жо Стойчева от името на ОбС-Тетевен.

По време на празника имаше вкусна рибаришка пъстърва и саламура, приготвени от майстор-готвач. Бе организирана кулинарна изложба и базар на занаятите, а за доброто настроение на присъстващите се погрижиха самодейни състави от община Тетевен и народната певица Гуна Иванова.

Реклама

Програмата по случай отбелязването на 60-та годишнина от обявяването на Рибарица за курортно селище и Празника на рибата започна още на 7 юни с откриване на изложбата „Курорт Рибарица – минало и настояще“. На следващия ден бе открита изложба на детски рисунки „Детство мое – село мое“, а на 9 юни се състоя театралната постановка „Гепи парите и бягай“ от НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен. На 10 юни се проведе риболовно състезание, като всички участници получиха грамоти, а най-добрият – диплом „Рибар на годината“.

Реклама