Община Тетевен получи награда в категорията „Образование и културна инфраструктура“ на специализиран форум

Реклама

Община Тетевен получи награда в категорията „Образование и културна инфраструктура“ по време на конференцията „Стратегически хоризонти пред Зеления пакт и дигиталната трансформация в България “ част II, която се проведе в Правец. Наградата бе връчена на зам.-кмета на Общината – Тони Стоев, който благодари за отличието и отбеляза, че то е плод на усилена работа и постоянство.

Организатор на събитието бе Асоциацията на българските градове и региони (АБГР) в партньорство с фондация „Конрад Аденауер“. Сред присъстващите около 100 души бяха кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети, съветници, членове, партньори и приятели на Асоциацията.

На специална церемония се раздадоха IX-те годишни национални награди на АБГР, които тази година бяха в 30 категории. Освен за успешно управление, общините бяха отличени за реализираните инвестиции, свързани с природата и хората; за развитие на спорта и младежките дейности; за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство; за въвеждане на иновативни подходи в управлението на общината и др.

Реклама

Основният критерий на журито за определяне на призьорите бяха реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати. Освен Община Тетевен, награди получиха още Общините – Трявна, Казанлък, Русе, Разград, Пловдив и др.

В програмата на двудневната конференция бяха разгледани и теми като: „Войната в Украйна като предизвикателство пред реализирането на дигиталната трансформация и Зеления преход в Европа“ на доц. д–р Георги Николов и д-р Георги Цолов от УНСС, „Умният град и облачните решения в дигиталната трансформация на общините“ на Никола Гечев, директор във Vivacom, „Електронно управление в общините: реалности и възможности“ на Генчо Керезов, зам.-кмет в Столична община и др.

Реклама