Проведе се XXXVII-то издание на традиционния шахматен фестивал в град Тетевен

Реклама

От 1 до 5 август в се проведе 37-то издание на традиционния шахматен фестивал в гр. Тетевен. Събитието бе открито от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева. След като поздрави участниците, д-р Бояджиева получи статуетка от всички шахматисти с благодарност към усилията й за съхраняване на традициите на шаха в града.

По време на фестивала се проведоха три турнира – основен, блиц и за деца. Състезателите, които показаха своите завидни умения в шахмата, бяха над 60. Имаше участници от България, Република Северна Македония, Италия и Азербайджан.

Честта да награди победителите в края на турнира имаше зам. кметът на Тетевен Тони Стоев. Той поздрави всички състезатели за тяхното представяне и им пожела здраве, щастие и много бъдещи професионални и лични успехи.

Реклама

Благодетели на тазгодишния шахматен фестивал бяха гросмайстор Милен Василев и г-жа Румяна Вутева – дъщеря на създателя на турнира в Тетевен през 1979г. – Алекси Милев, които бяха удостоени от организаторите с плакет за опазване на шахматните традиции в гр. Тетевен.

Фестивалът се организира от Община Тетевен, ШК „Пловдив“ и ШК „Боби Фишер“ – Тетевен.

Реклама