Четирима мъже са загинали при тежък пътен инцидент край ловешкото село Българене

Реклама

На 25 август около 00.40ч. в РУ Ловеч е получен сигнал за пътен инцидент на ПП I-4 при км 57, в района на с.Българене. Незабавно към мястото на произшествието е изпратен полицейски екип, като при първоначалния оглед е установено, че на мокра пътна настилка лек автомобил, пътуващ в посока Варна, е загубил напречната си устойчивост и се е ударил със задна част в предната част на насрещно движе] се товарен автомобил с прикачено полуремарке.

След сблъсъка и двете превозни средства са се ударили в бетонна стена, разположена вляво от пътя. При произшествието на място са загинали четирима мъже от Габрово: 51-годишния водач на лекия автомобил, 18-годишен младеж и двама мъже по на 47 години, които са пътували в същото превозно средство. 26-годишен мъж, който също е пътувал в лекия автомобил е настанен за лечение в МБАЛ-Ловеч, а водачът на товарния автомобил е без съществени наранявания.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 ал.4 от НК във връзка с чл.342 ал.1от НК и работата по установяване на причините за тежкото произшествие продължава под ръководството на Окръжна прокуратура Ловеч.

Реклама

Реклама