Отбелязахме Деня на Европа и Деня на победата

Реклама

На 9 май отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над фашизма във Втората световна война. По този повод, ученици от НПГГСД „Сава Младенов“ изнесоха специална програма пред Паметника на загиналите във войните храбри и самоотвержени тетевенци.

Денят на победата е ден на манифест на тържествуването на Човечеството пред злото, ден за смирение на егото на нас, тези, които ни има днес и най-вече ден за преклонение, благодарност и почит пред тези, проляли кръвта си и жертвали живота си, сражавайки се по бойните полета, за да ни има.

На събитието присъстваха тетевенските ветерани от войната, народни представители, зам.-кметовете на Община Тетевен – Борис Врабевски и Свилен Русинов, общински съветници, представители на институции, ученици и граждани.

Реклама

В знак на почит и признателност към загиналите тетевенци във войните, пред монумента бяха поднесени венци и цветя от Община Тетевен, Общински съвет – Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен, Клуб „Русофили“ – гр. Тетевен, Съюза на ветераните от войните и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ – Тетевен, НЧ „Съгласие 1869 г.“ – гр. Тетевен и др.

Денят на Европа ще бъде отбелязан ден по-късно – на 10 май 2019 г. В салона на Община Тетевен ще се проведат презентации, викторини и кампания за насърчаване на гражданската активност по време на изборите за европейски парламент, както и пленер и флашмоб под надслов „Бъдещето на Европа зависи от нас!“, като празникът ще бъде осъществен със съдействието и подкрепата на РСО „Централна Стара планина“, Европейски информационен център „Европа директно – Габрово“ при Габровската търговско-промишлена палата.

Реклама