По-важното от седмицата

Реклама

На 4 май 2019 г. стотици граждани и гости на гр. Тетевен не пропуснаха възможността да се насладят на традиционния Козуренски празник, който вече над 40 години е най-емблематичната проява на самобитност на тетевенци и по-конкретно на жителите на квартал Козуря, на техния артистизъм, хумористични и сатирични заложби. Вижте повече тук.


На 5-ти май се проведоха традиционни народни борби в село Галата, част от традиционния събор на селото. Борбите бяха в памет на Пенчо Шутев – дългогодишен състезател по борба, шампион на Р. България, участник в много държавни и международни турнири, първи треньор и създател на много таланти от с. Галата и околността. Вижте повече тук.


Гергьовден – празникът на Св. Георги Победоносец и Ден на храбростта и Българската армия, село Бабинци посрещна жители и гости на своя традиционен събор, който се осъществи с подкрепата на Община Тетевен, съобщават от администрацията. Вижте повече тук.

Реклама


На 6 май пред Мемориала на загиналите тетевенци във войните, Общинската организация на СОСЗР „Петко Милев – Страшния“ – гр. Тетевен, съвместно с Община Тетевен, почетоха празника на храбростта и Българската армия. Сред присъстващите бяха Мария Стойчева – председател на Общински съвет – Тетевен и Тони Стоев – зам.-кмет на Община Тетевен. Вижте повече тук.


В изпълнение на задълженията на кметовете на общини и съгласно Закона за управление на отпадъците, в община Тетевен бе извършено почистване на осем нерегламентирани сметища. Това се случи в периода от 26.03.2019 г. до 05.04.2019 г. Извършени бяха дейности по събиране и товарене на отпадъците с багер и/или ръчно. Бяха събрани около 144 куб. метра отпадъци. Вижте повече тук.


Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева е направила проверка протичащите в момента ремонтни дейности на най-голямото училище в община Тетевен – СУ „Г. Бенковски“. По време на огледа, тя отбеляза, че строителните работи се извършват в рамките на предвидения график. Строителните дейности са част от реализацията на проект „Ремонт на СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен“. Стойността на проекта е 1 247 120,66 лв. и е финансиран по „Програма за развитие на селските райони“ 2014-2020 г. Вижте повече тук.


На 7 май в конферентната зала на НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен се проведе лекционна среща с Любомир Тулев, водещ експерт по киберсигурност в „Аматас“. Събитието бе организирано от МКБППМН към Община Тетевен, Училищна комисия за ПППМН при НПГГСД, Координационен съвет за Противодействие на училищния тормоз в НПГГСД и Етична комисия към НПГГСД. Вижте повече тук.


Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева посрещна в града Нейно Превъзходителство д-р Наргиз Гурбанова – посланика на Република Азербайджан в България. Поводът за визитата на д-р Гурбанова бе поканата на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ – гр. Тетевен и неговия председател Благовест Пандурски в чест на отбелязването на 100 г. Дипломатическа служба на Република Азербайджан и премиерата на историческия филм „Последното заседание“, който представя част от военната история на Република Азербайджан в началото на ХХ в. – трудностите, предизвикателствата и усилията на дипломатите за опазването на независимостта на страната. Вижте повече тук.


Жители на с. Голям извор са гостували в с. Дубле – Република Сърбия, където се е състоял традиционният фестивал ,,Дублянска гулашеяда“. Там нашенци са се включили във събитието, като са представили местни традиционни ястия, приготвени в деня на празника. Групата от с. Голям извор е посрещната от кмета на с. Дубле г-жа Сладжана Сакич и представители от селото. Вижте повече тук.


Над 80 атлети от 31 спортни клубове се впуснаха в надпреварата за първото място на Националния шампионат по планинско бягане, който се проведе в гр. Тетевен. Събитието бе организирано от Българска федерация по лека атлетика със съдействието на СК „Шампион“ – гр. Тетевен и подкрепата на Община Тетевен. Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева даде старт на състезанието, в което се съревноваваха девойки и младежи под 20 г. по дистанция от 5 км. и жени и мъже над 20 г. по дистанция от 10 км. в пресечена местност от централната градска част до връх Острич в покрайнините на село Бабинци. Вижте повече тук.


На 9 май отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над фашизма във Втората световна война. По този повод, ученици от НПГГСД „Сава Младенов“ изнесоха специална програма пред Паметника на загиналите във войните храбри и самоотвержени тетевенци. Денят на победата е ден на манифест на тържествуването на Човечеството пред злото, ден за смирение на егото на нас, тези, които ни има днес и най-вече ден за преклонение, благодарност и почит пред тези, проляли кръвта си и жертвали живота си, сражавайки се по бойните полета, за да ни има. Вижте повече тук.

Реклама